B&B Bulldogs Boortmeerbeek vs Clem U12-A Benjamins

33 - 73

Start van de wedstrijd: Maarten Peeters is als eerste bij de bal. Xanthe Crets staat klaar om de bal aan te nemen.


De ploeg: Maarten Peeters, Xanthe Crets, Marta Hens, Niels Christiaen, Staf Jansens, Noor De Windt, Joran Leemans. 

De laatste match van de najaarscompetitie stond vandaag op het programma. Tegen de B&B Bulldogs wonnen onze Clem G12A thuis met 71 - 29.  

Niet iedereen oogde even fris op een zondagmorgen om 9.15 u. Op de supportersbank had dat vooral te maken met het feit dat sommigen tot laat (of vroeg?) een stapje in de wereld gezet hadden. Bij de spelers was er veel gehoest en gesnotter. Dat vertaalde zich in een aarzelende 1ste 10 minuten waarbij Boortmeerbeek eerst scoorde, weliswaar meteen gevolgd door een score van Maarten. Maarten startte trouwens super, scoorde een aantal mooie punten vanop afstand en nam de helft van de punten in het 1ste kwart voor zijn rekening. De thuisploeg scoorde 8 punten en de bezoekers 12.  

Daarna vergat ook de rest van de ploeg de virussen en bacteriën en kwam Clem op dreef. In het 2de kwart scoorden de bezoekers 20 punten en de thuisploeg 5.  

Zoals bijna altijd deed de pauze onze Clemmers geen goed. Met 14 tegen 13 punten in het 3de kwart, mocht er een tandje bijgestoken worden. En dat gebeurde (ook zoals naar gewoonte). Clem G12 A eindigt deze competitiewedstrijd met 27 punten in het 4de kwart (tegen 7 voor de thuisploeg). Een ruime overwinning dus: 33 - 73 en het maximum van de punten in de reeks Niveau 4 X. Ook in deze wedstrijd scoorden alle spelers en lieten ze scoren. Staf maakte zo 20 punten, Maarten en Niels 12, Noor 11, Joran 8, Xanthe 6 en Marta 4. 

Het mag een wonder heten dat geen enkel Clem-speler met 5 fouten naar de kant moest. De scheidsrechter was immers erg vlijtig: in elk kwart resulteerde dit in minstens 5 ploegfouten voor Clem. Maar daar lieten onze toppers zich niet door van de wijs brengen. 

Volgende week, eveneens op zondagochtend, speelt de G12A in Dilbeek voor de beker. Dit is meteen de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie (en het kerstkamp). 

Tekst:  Hilde De Wachter

Foto:
Start van de wedstrijd: Maarten Peeters is als eerste bij de bal. Xanthe Crets staat klaar om de bal aan te nemen.