Clem U12-A Benjamins

2 wedstrijden

Clem, let's ... GO!

Een weekend van uitersten

Onze meisjes en jongens van de U12 A hadden dit weekend 2 matchen voor de boeg: op zaterdag een competitiematch thuis tegen Machelen-Diegem en op zondag een bekermatch tegen Asse-Ternat. Voor beide matchen waren alle spelers op post. Ook de gekwetste Niels Christiaen nam zijn plaats weer in.

De ploeg: Naseem Elhamdaoui, Maarten Peeters, Xanthe Crets, Marta Hens, Niels Christiaen, Redwan Mahdaoui, Staf Jansens, Noor De Windt, Joran Leemans.

Het werd een weekend van uitersten. Op zaterdag wonnen onze toppers, opnieuw met hun Kim als coach, met 78 - 12.  Goed voor een 15 op 15 en een 1ste plaats in de competitie.  Veel is er over deze match niet te vertellen. Clem was gewoon een klasse te sterk. Captain Xanthe Crets opende de score. Noor De Windt was met 18 punten topscoorder, gevolgd door Redwan Mehdaoui met 16 punten en Staf Jansens met 12 punten. Er werd goed rondgespeeld en de uitslag was dus een logisch resultaat.

Maar op zondag ondervonden onze spelers hoe het voelt om op zo’n manier overklast te worden. De jongens U12 van Asse-Ternat spelen een niveau hoger dan onze U12 (niveau 3 tegen niveau 4) en rekenen erop om na Nieuwjaar in niveau 2 aan te treden. Ze trainen 3 keer per week en dat was eraan te zien. 

In de 1ste 2 kwarten werden onze Clem-jongens en meisjes gewoon onder de voet gelopen: snelle opbouw, passen, omschakeling, prima verdediging met waterdichte helpdefense waardoor er geen doorkomen aan was, ... onze spelers en speelsters waren volledig van slag. Dat resulteerde in een 23-2 na 10 minuten en 45-6 aan de rust.

Coach Eef deed echter een prima job en bracht de spelers bij wat er juist scheelde en waarom ze op die manier op hun plaats gezet werden. En aangezien onze jongens en meisjes snel bijleren, zagen we in de volgende 20 minuten wat beterschap: er werd beter bewogen en gepast en vooral, het verdedigend werk ging stukken beter. De helpdefense werkte nu ook bij de bezoekers. In het 3de kwart scoorde Asse-Ternat maar 12 punten en onze Clemmers 7. 

De laatste 10 minuten moesten we de rol opnieuw een beetje lossen. De thuisploeg scoorde nog 19 punten en Clem 6 punten.

Eindstand 76 - 19. Hiermee staat de U12 A 2de in de poule voor de beker. Die plaats moeten ze, met nog 1 match te gaan tegen Dilbeek, normaal gezien kunnen behouden.

Volgende week komen de Boortmeerbeek & Berg Bulldogs G12A op bezoek in Scherpenheuvel. Zij staan op de 4de plaats in de competitie.

Tekst:  Hilde De Wachter