Clem U12-A vs Boortmeerbeek & Berg Bulldogs

71 - 29

De ploeg: Naseem Elhamdaoui, Maarten Peeters, Xanthe Crets, Marta Hens, Niels Christiaen, Redwan Mahdaoui, Staf Jansens, Noor De Windt, Joran Leemans.

Tegen Boortmeerbeek hadden onze G12A nog nooit gespeeld. Het was dus even afwachten hoe de wedstrijd zou verlopen. De vorige uitslagen van de bezoekers lieten al wel vermoeden dat Clem dit team moest aankunnen.

En dat was ook het geval.

Onze toppers begonnen vinnig aan de wedstrijd, met vooral Marta die duidelijk goed geslapen had en snel en goed bewoog. Xanthe wilde als naar gewoonte de score openen, maar dat lukte net niet. Na het 1ste kwart stond de thuisploeg 18-4 voor.

In het 2de kwart ging Clem op zijn elan door en scoorde opnieuw 18 punten. De bezoekers hielden het op 3 punten. Niet dat de bezoekers slecht speelden, maar ze waren te afhankelijk van een paar spelers, die het spel moesten forceren en scoren. De sterkte van onze U12A zit vooral in het gelijke niveau van alle spelers. Bijkomend gevolg daarvan is ook dat iedereen tot scoren komt. 

Na de pauze kwamen de bezoekers wat beter in de match. Ze scoorden 12 punten in het 3de kwart en 10 in het 4de.  Clem zette daar 16 en 19 punten tegenover en eindigde de wedstrijd dus met 71 - 29 winst. Hierdoor staat onze U12 A nog altijd met het maximum van de punten.

Tekst:  Hilde De Wachter

Overleg met coach Kim