Lira Nijlen vs Clem U14 Meisjes

32 - 48

Onze laatste uitmatch en trouwens ook onze laatste match van deel 1 van het seizoen.

We gingen vandaag in de vroege uurtjes op bezoek bij Lira Nijlen. Onze tweede plaats in onze reeks was al een zekerheid maar het zou toch leuk zijn om de laatste match nog binnen te halen.

1ste kwart:

Iedereen was goed wakker en stond vastberaden op het veld. Passen verliepen goed en afwerking was naar behoren. Scheidsrechters kozen de kant van Nijlen en voor we het goed en wel beseften, hadden we 5 ploegfouten aan ons been. We lieten het niet aan ons hart komen en sloten de 1ste kwart af met 6-10 in ons voordeel.

2de kwart:

Weer starten we sterk, maar toch begon de schrik om terug te verliezen erin te komen. Nijlen profiteerde ervan en met hun sterke nr 7 lieten ze een paar mooie punten zien. Clem liet zich niet doen en verraste Nijlen terug met sterke defense en mooie opgebouwde punten. We liepen dan ook snel uit en eindigden de eerste helft met 12-27.

3de kwart:

Niet altijd onze beste kwart en dit was nu ook te merken. Nijlen profiteerde ervan dat we veel punten lieten liggen en bij hen ging alles er vlotjes in. Lennert trok snel aan de alarmbel door terug wat rust te brengen, dank zij een time-out. Onze meisjes vonden terug hun ritme en ondanks dat ze de scheidsrechters weer niet mee hadden, bleven we strijden tot de laatste minuut. Eindstand 3de kwart 20-36.

4de kwart:

Nijlen zette nog alles op alles en wisselde heel hun ploeg met hun beste spelers. In het begin hadden we hier geen antwoord op, maar eindelijk begonnen de scheidsrechters ook in ons voordeel te fluiten. We hebben onze voorsprong niet meer afgegeven en hebben onze tweede plaats in onze reeks extra verzilverd.

Eindstand: 32-48.

Wij willen in naam van de ploeg zeker Femke bedanken voor de leuke en toffe speelminuten, die ze ons heeft laten zien - zonder haar waren we nooit zo ver geraakt - en wensen haar vanaf nu veel succes bij de U19 meisjes.

Tekst:  Ils Frederickx